Siirry suoraan sisältöön
Greentourism » Blogi » Matkailun tulevaisuus, onko se ekologista?

Matkailun tulevaisuus, onko se ekologista?

  • Teija 
Matkailun tulevaisuus

Matkailun trendit vaihtuvat vuosittain ja aina löytyy jotakin uutta sekä mielenkiintoista. Yleensä matkailun tulevaisuus antaa vinkkejä itsestään matkailumessuilla. Sieltä onkin keväisin aina hyvä hakea vauhtia ja lähteä reippaana kohti uutta kautta. Onko nyt jo vihdoinkin vuoro ekologisen matkailun ja miten sitä pitää mainostaa, että siitä suuremmat määrät matkailijoita innostuisivat? Eikö kestävä kehitys ja ympäristön suojelu innosta riittävästi? Se on kuitenkin ympäristöystävällisempi tapa matkailla ja tuo itsellekin rentoutta.

Matkailun tulevaisuus on niin monesta asiasta kiinni. Ei pelkästään luonnon hyvinvoinnista vaan myös markkinamielessä tulee vuosittain uusia trendejä, joita trenditietoiset käyvät kokeilemassa ja siinä jäävät hiilijalanjäljet sekä muutkin päästöt hiukan sivummalle. Halutaan olla moderneja ja kokeilla taas jotain uutta.

Onko tänä vuonna jonkun kansallispuiston vuoro?

Kansallispuisto ei ole huono vaihtoehto silloin, kun puhutaan hiilijalanjäljestä ja ekomatkailu on reissaamista siinä, missä moni muukin vaihtoehto. Mitkä kaikki kansallispuistot olet nähnyt? Kansallispuistoja on siis sellaiset pyöreät 40 ja niitä on tasaisesti ympäri maata. Osa niistä on päiväretkeilijöille ympäri vuoden ja toisissa voi jopa yöpyä.

Matkailun tulevaisuus on varmasti myös kansallispuistoissa, jos niistä vain osaa ottaa kaiken irti. Jos tykkäät bongailla lintuja sekä ihailla kurkien ja hanhien muuttoa, voit mennä Etelä-Suomessa Torronsuolle päiväretkelle. Pitkospuita kävellessä voi ajatella, että jalkojen alla on Suomen syvin suo. Mutta keväällä tämä karu luonto herää henkiin ja näyttää kaiken kauneuden.

Kansallispuistojen kirjo

Kansallispuistot ovat siis suuria luonnonsuojelualueita ja niitä on pitkin ja poikin Suomea rannikolta sisämaan kautta Lappiin asti. Missä kaikkialla kannattaa vierailla:

  • Tammisaaren saaristo Tammisaaressa
  • Seitseminen Ylöjärvellä
  • Linnasaari Puruvedellä
  • Rokua Oulun lähettyvillä
  • Hossan erämaa Suomussalmella

Mikä kansallispuistossa kiehtoo?

Matkailun trendit eivät ehkä suosi erämaan rauhaa vaan mieluummin merenrantaa ja aurinkoa. Väittäisin silti, että erämaan rauhassa myös mieli lepää ja kiireettömyydessä stressi laskee. Tammisaaren saaristoparatiisista on mahtava nauttia meloen, veneillen, sukellellen tai luontopolun äärellä. Talvella on mahdollisuus retkiluisteluun ja syksyllä marjastus sekä sienestys voivat olla ajankohtaisia.

Olivatpa matkailun trendit mitä vain, mutta luonnon rauhaa ei voita mikään. Kaikki eivät välttämättä halua täpötäydelle rannalle makoilemaan monen tuhannen kilometrin päähän. Rokualla on mahdollisuus liikkua myös perheen pienempien seurassa. Ympäristö on ikivanhaa männikköä, joten siellä on helppo liikkua. Siellä on myös mahdollisuus yöpyä sekä sienestää ja marjastaa syksyllä. Palveluista osa sopii myös liikuntarajoitteisille avustajan kera.